Det finns flera saker som är viktiga att tänka på när du ska köpa barnskor för första, andra eller femte gången. Skor till barn behöver vara extra bekväma och sitta ordentligt på foten, samtidigt som de inte får vara för trånga. Har du stenkoll på barnets skostorlek kan det vara fördelaktigt att beställa över nätet, just för att få tillgång till ett så stort och bra utbud som möjligt. Dock är det alltid viktigt att testa skorna när de kommer hem och vara beredd på att de inte alltid sitter som önskat.

Bästa tipsen när du ska köpa barnskor

Barns fötter ter sig inte som vuxnas och därför kan du inte heller köpa skor på samma enkla sätt. En vuxen person kan med enkelhet ha på sig ett par riktigt tunga och kraftiga kängor, medan tunga skor på ett barn kan göra det svårt att springa och leka utan att trilla och skada sig. Här nedan listar vi därför några tips på vad du bör ha i åtanke när du ska välja barnskor till ditt barn.

  • Satsa på skor som är så lätta i materialet som möjligt. Det gäller både vinterskor såväl som gummistövlar och gympaskor. Risken är annars stor att ditt barn ramlar och slår sig.
  • Barn svettas oftast mycket mer än vuxna. Därför bör du säkerställa att skorna har en god andningsförmåga och att de är enkla att rengöra, t.ex. med uttagbar sula.
  • Det är viktigt att barnskor erbjuder en viss växtmån och därför bör du aldrig köpa skor som passar precis på barnets fot. Satsa på ett extra utrymme på 1.5-2 cm.

Du kanske också gillar...