Olika sorters skor

Kända skodesigners

Det finns många stora, kända skodesigners som säljer skor för flera månadslöner. I den här delen får du veta mer om några av världens mest kända skodesigners.

Manolo Blahnik

Manolo Blahnik är namnet på den sortens sko som huvudkaraktären i tv-serien Sex and the city älskar. Manolo Blahnik föddes år 1942 på Kanarieöarna och är en känd spansk designer som både gör kläder och skor.

Christian Louboutin

Ett annat exempel på en självbetitlad skodesigner är Christian Louboutin. Han föddes år 1964 och är en fransk skodesigner som redan under tonåren började göra skisser på skor. Hans skor bärs av kändisar över hela världen och är mest känd för de svarta pumpsen som har namnet Pigalle.

Chanel

Det går inte att nämna kända designers utan att nämna Chanel. Chanel är namnet på det modehus som grundades i början på 1900-talet av Gabrielle Bonheur ”Coco” Chanel. Förutom att märket tillverkar kläder och parfymer så tillverkar de även skor.

Jimmy Choo

Ett exempel på en känd asiatisk skotillverkare är Jimmy Choo. Han föddes år 1948 och är en malaysisk-kinesisk designer som drivit sitt märke sedan år 1996. Märkets mest kända sko är Abel pumpsen som bland annat har burits av Madonna och Victoria Beckham

Du kanske också gillar...