Olika sorters skor

Kända utländska skotillverkare

Det finns ett flertal olika kända skotillverkare. I den här delen sätter vi ljuset på några av de mest kända internationella skotillverkarna.

Adidas

Adidas är ett tyskt varumärke som grundades år 1949 av bröderna Adolf och Rudolf Dassler. Företagets namn är en sammansättning av deras för- och efternamn. De började tillverka skor redan på 20-talet men det dröjde fram till slutet på 40-talet då de startade det stora klädmärke som finns än idag. Deras karriär började med att de tillverkade skor till Tysklands olympiska lag. Förutom att företaget tillverkar skor så tillverkar de kläder och accessoarer.

Converse

Converse är namnet på ett amerikansk skoföretag som grundades år 1908 av Marquis Mills Converse, och därifrån har företaget fått sitt namn. Företaget fick ett uppsving när basketspelaren Chuck Taylor började bära skorna eftersom deras gummisulor är smidiga och bekväma att använda på basketplanen. På 1970-talet blev märket ännu mer populärt då flera olika rockband började använda skorna. Sedan år 2003 ägs Converse av ett annat känt varumärke som bland annat tillverkar skor och det är Nike.

Nike

Nike är ett amerikanskt företag som grundades av Phil Knight år 1964. Från början importerade företaget sportskor från Asien och sålde skorna vidare till amerikanska idrottare. Namnet Nike är taget från den Grekiska segergudinnan. Någon som bidrog till att Nike fick ett uppsving var basketspelaren Michael Jordan som marknadsförde Nikes skor air Jordan. Nike är än idag en av världens största skotillverkare och är ett populärt varumärke. Förutom att de säljer skor så säljer de även kläder och accessoarer.

Du kanske också gillar...