Om skor

Sportskor och skor för padel

Många skor tillverkas för olika syften, särskilt inom sport. Vi har specialdesignade skor för olika sporter såsom fotboll, golf, tennis, friidrott och så vidare. För att kunna prestera bättre i en sport som vi aktivt utövar investerar vi gärna i sportskor som designats speciellt för den typ av sport som vi tränar. Skor som utvecklats för en viss typ av sport kommer att ge utövaren fördelar.

Vad är padel?

Padel eller padeltennis är en blandning mellan squash och tennis. Det här är en racketsport som växer mycket snabbt i popularitet i Sverige och kan utövas av alla oavsett ålder. Det går snabbt att lära sig padel och sporten är fartfylld, intensiv samt rolig och kan spelas i ditt eget tempo. Matcherna avgörs inte av servar och styrka (som i tennis) utan handlar mer om samarbete och strategi. Det är en mycket social sport som spelas i par. En annan fördel är att det är enkelt att komma igång och sporten kräver endast viss specialutrustning såsom padelracketar, padelskor och bollar.

Varför padelskor?

När du spelar padel är skorna viktiga av flera olika anledningar. När du börjar spela kan du använda vanliga tennisskor eller liknande men med tiden är det fördelaktigt att skaffa ett par riktiga padelskor. Detta eftersom padelskor är utvecklade specifikt för padeltennis för att kunna hantera underlaget på padelbanorna. Dämpningen i padelskons sula är anpassad för hopp och stödet i skorna har designats för spelarens rörelsemönster.

Utrustning

När du börjar spela padel är det rekommenderat att investera lite i din utrustning. Att skaffa ett par bra padelskor är ett bra köp eftersom vanliga tennisskor har svårare att få fäste på banan. En padelsko kommer att ge bättre grepp och rätt dämpning under spelet plus att de kan förebygga skador. Att köpa rätt utrustning för padel behöver inte vara dyrt i början. Hos Padelnest online kan du hitta allt du behöver för padel till bra pris. Här finns ett stort sortiment av praktiska padelväskor som du kan frakta din utrustning i till träning (inklusive padelskor). Hos Padelnest är padelväskorna tillverkade av hög kvalitet och är från välkända varumärken såsom Alphapadel, Adidas, Vibor-A, Babolat, Head, Vairo, Nox, Raquet Studios, Sane, Bullpadel, Wilson och Black Crown. Padelnest erbjuder dessutom sina kunder snabb leverans, fri frakt och 30 dagars öppet köp.

Vad är speciellt med padelskor?

Padelskons mönster har anpassats speciellt för att ge spelaren grepp i banans konstgräs eller sand. Padelskor med fiskbensmönster ger mycket bra grepp på sandiga banor medan hybridmönster passar för spel på alla olika typer av banor. Padel spelas vanligtvis på en bana med tunt konstgräs på ren betong, vilket gör det viktigt att skorna har god dämpning för att skona spelarens kropp. Eftersom rörelsemönstret inte är samma i tennis som padel kommer spelaren att behöva skor som designats speciellt för padel. I regel kommer sportskor som specialdesignats för en viss sport ge utövaren stor fördel.

Du kanske också gillar...