Om skor

Herr, dam eller barnskor?

Skor kan variera beroende på vem det är som bär dem. I den här delen går vi igenom några exempel på typiska skor både för herr, barn och dam.

Herrskor

Herrskorna är mer klassiska och har sett mer eller mindre likadana ut i minst 100 år. Några av de vanligaste stilarna på skor som bärs av herrar är loafers, kängor, snörskor, slip-ins och chelseaboots. Inom de olika stilarna finns det flera olika variationer.

Damskor

Precis som med kläder så är utbudet större bland damskor i jämförelse med herrskor. Några exempel på typiska damskor är klackskor, pumps, stilettklackar, ballerinaskor, stövletter, stövlar, kängor och boots.

Den sorts sko som både används av damer och herrar är sneakers. Sneakers är ett annat ord för sportskor och är den sortens skor vilket både kan användas i sportsliga aktiviteter men är också moderiktigt att bära till en vanlig utstyrsel.

Barnskor

Det som kännetecknar barnskor till skillnad från vuxenskor är, förutom storleken, att de främst är framtagna för att de ska vara funktionella och lätta för barn att ta av och på. Många barnskor har därför kardborreband eftersom det är lättare för barnet än att snöra på sig skorna.

Du kanske också gillar...