Om skor

Skor förändrar hela din outfit

Genom att variera ditt val av skor till din outfit kan du ändra hela ditt estetiska uttryck. Särskilt kläder med lite mer sportig känsla kan resa hela vägen från gymmet till den fina festen bara genom att du byter ut det du har på fötterna. Med några extra par skor i väskan kan du helt klart gå i samma kläder hela dagen och ändå vara helt rätt för alla tillställningar du hamnar på.

Ett märke som verkligen går att styla på olika sätt är italienska parajumper vars inspiration finns att hitta hos de räddningspatruller som arbetar med att rädda liv under Alaskas extrema väderförhållanden. I utbudet hos Parajumper hittar du många ytterplagg, men även tröjor och huvudbonader.

Kombinera Parajumpers ytterplagg med enkla plagg som jeans och någon av märkets sportiga tröjor. Pröva sedan att matcha din outfit med skor från din garderob, så kommer du själv se hur kläderna genom går en total stiltransformation. Valet av skodon påverkar nämligen inte bara hur dina fötter ser ut, utan förändrar intrycket av hela din outfit – och kanske till och med hur du själv känner dig.

Skorna bestämmer looken

  • Vandringskängor ger ett praktiskt intryck. Här har du möjlighet att helt leva dig in i livet som arbetare i räddningspatrullen. Vandringskängan är kanske det mest självklara valet till de slittåliga ytterplaggen.
  • Gympadojjor innebär att du kan få in din vardagsmotion redan på väg till jobbet. Med tanke på Parajumpers vintriga Alaska-stil får du gärna välja löparskor dobbar på sulorna för en säker joggingtur över snö- och isbelagda gator.
  • Timberland-liknande kängor är perfekta som matchning för dig som vill åt den retro-trendiga nittiotals-looken som är så populär nu. Med en bullig jacka från Parajumper och ett par ”fat Tims” på fötterna kan du helt leva dig in i Petter och Rusiaks bilfärder över Hornsgatan på nittiotalet. Hetare än så blir det nog inte just nu.
  • Stilettklackar till en stor dunjacka och smala svarta jeans är också superhett. Här andas din outfit luften från amerikanska gruppen TLC:s storhetstid, och matchas därtill gärna med en kort magtopp under den öppna dunjackan.
  • Med ett par ökenkängor blir Parajumpers svarta parkasjacka helt klart en hyllning till det tidiga 2000-talets indievåg.
  • Loafers är helt rätt för dig som vill vrida din stil åt den norm core som poppat upp som en diskret sidorörelse till den övriga modescenen på sistone. Kanske är detta det slutgiltiga beviset på att just skorna är det som allra mest påverkar vilket intryck dina kläder ger. Med loafers på fötterna spelar det ingen roll vilka andra plagg du matchar med – de skorna sätter tonen för hela din uppenbarelse.

Du kanske också gillar...